Valkokankaalla – Lauluja elokuvista 2024

VIMMA-kuoro esittää

Valkokankaalla – Lauluja elokuvista

Näyttämökonsertti Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä 

  • sunnuntaina 21.4.2023 klo 15 ja klo 18
  • Liput 23/ 20 € + palvelumaksu lippu.fi
  • Kesto noin 1 h 45 min, sisältäen 20 min väliajan.
  • Väliaikatarjoilut: Teatteriravintola Ofelia p. 045 187 4060 tai ravintolapalvelutkuopio@kanresta.fi

Toteuttajat

  • VIMMA-kuoro
  • Jaana Turunen, kuoronjohto ja piano
  • Ulrich Sturm, saksofoni
  • Marita Jama, käsikirjoitus
Valkokankaalla – Lauluja elokuvista

Moni elokuva elää muistoissamme musiikin ja laulujen kautta. Niistä iki-ihanimmat ja mieliinpainuvimmat kuullaan VIMMA-kuoron Valkokankaalla-esityksissä huhtikuussa Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä 50 hengen voimalla laulettuna.

Kuoronjohtaja Jaana Turusen yhdessä dramaturgi Marita Jaman kanssa näyttämökonserttiin valitsemat laulut tihkuvat nostalgiaa eri vuosikymmeniltä ja resonoivat eri-ikäisissä kuulijoissa.

Valkokankaalla-esityksissä kuullaan lauluja Suomi-Filmin kulta-ajoilta, eri vuosikymmenten James Bond- ja Disney-elokuvista sekä Hollywoodin ja Euroopan elokuvien klassikoista. Kappaleiden välissä kuullaan ”elokuvien ystävien” sanailua ja muistelmia.

VIMMA – kuorolaulun vimmaa Kuopiosta

Vuonna 2010 perustettu kuopiolainen VIMMA-kuoro on suurehko 50 laulajan sekakuoro, joka on erikoistunut teemallisiin näyttämökonsertteihin, joissa kuoromusiikki yhdistyy teatterista tuttuihin elementteihin; valoihin, dialogeihin ja koreografiaan. Kuoro harjoittelee vuosittain vaihtuvan ohjelmakokonaisuuden ulkoa. VIMMAn näyttämökonsertteja on kuultu Kuopion lisäksi mm. Vaasan kuorofestivaalilla 2023, Lapin kiertueella 2018 sekä lähiseuduilla.

Kuoron esitykset käsikirjoittaa kuoron altto Marita Jama, joka toimi pitkään Kuopion kaupunginteatterin dramaturgina. Musiikin harjoittamisesta ja esityksistä vastaa kuoron perustaja ja sen johtaja Jaana Turunen.

Scroll to Top